Nem véletlenszerűen találkozunk az emberekkel

486467_421970697895960_762724426_nAz élet az utunkba állít embereket, legtöbb esetben a legváratlanabbakat, a legváratlanabb módon. Találkozunk olyan emberekkel, akik jót tesznek és megköszönjük az életnek hogy utunkba állította őket, de találkozunk olyan emberekkel is, akik miatt a sorsunkat blamáljuk, és úgy véljük, hogy ha nem találkoztunk volna velük, akkor jobb életünk lett volna.

Találkozunk olyan emberekkel, akiket hibáztatunk a kudarcaink és kiábrándultságunk miatt, de olyanokkal is találkozunk akiknek hálásak lehetünk a sok jó és szép miatt amit a létünkbe hoztak.

Vannak emberek, akik belépnek az életünkbe azért, hogy segítsenek kialakítani azt akinek valójában lennünk kell, hiszen egyesek közülük segítenek kialakítani a személyiségünket. Mások segítenek a nevelésünkben, hiszen ők azok az emberek akiktől tanulnunk kell, és követnünk kell példás személyiségük miatt. De kell, hogy az életben olyanokkal is találkozzunk, akiktől semmi jót nem tanulhatunk, akik megmutatják nekünk hogy nézzük a lelkük rossz oldalát is és ezáltal nem kívánjuk hogy olyanok legyünk mint ők.

Jönnek olyan emberek, akik segítenek abban, hogy pozitívak legyünk, akik motiválnak és támogatnak, és emberek, akik gátolnak, akik akadályokat állítanak elénk azért, hogy egy helyben tartsanak. Jönnek olyanok, akiktől lelkileg fogunk függeni, de akiket egy nap alatt elveszítünk, és ezért kétségbeesetten másokat kell keressünk hogy helyettesítsük. Jönnek olyan emberek, akik mindenféle ígéretet tesznek és álmodozóvá alakítanak, de akik nem adnak semmit cserébe, csak vártatnak és emiatt elpazaroljuk az időnket, az érzelmeinket és álmainkat, majd egy nap elhagynak, nyomukban hagyva a szomorúságot, fájdalmat és csalódottságot. Jönnek olyan emberek akik nekünk élnek és nagyon boldoggá tesznek, nekünk áldozva szeretetüket, de olyan emberek is, akik csak felhasználnak minket saját céljuk elérésére.

Találkozunk olyan emberekkel, akiktől sírni tudunk, de olyanokkal is, akik mindent megtesznek hogy kacagjunk. Sokféle emberrel találkozunk, akiket szeretünk, akiket elfelejtünk, és akik a lelkünkben fognak lakni egész életünkben. De egyik emberrel sem véletlenszerűen találkozunk…

Találkozunk olyan emberekkel, akiknek elég csak egyszer besétálniuk az életünkbe és tudjuk hogy mit kell tennünk, miért jött, de vannak akiknek ezerszer kell elsétálniuk azért, hogy megértsük végre milyen céllal jött. Mindennek és mindenkinek megvan a saját ideje. Te nem tudod, de az élet tudja, mikor és mennyit bírsz el valójában. Ennek megfelelően küldi a segítőidet az életedbe. Mert mindenki egy segítő. Mindenki, akivel kapcsolatba kerülsz, egy apró kis darabot hordoz belőled. És pont akkor jönnek, amikor ezt a darabot magadba kell illesztened. Akár a szívedbe, akár a lelkedbe, akár a testedbe. Ezért kell nyitottnak lenned és ezért kell menned. Ezért nem állhatsz egy helyben, hanem haladnod az úton nyitott szemmel. Mert az élet folyamatosan küldi az embereket, és Te ösztönösen tudni fogod, ki az, akivel dolgod van . Bíznod kell ebben az ösztönödben. Nem tudsz rosszul választani. Mert, ha az a választás éppen pokoli kínokhoz is vezet, Neked akkor éppen arra volt szükséged, de ezt majd csak később érted meg.

Minden ember okkal érkezik az életedbe. Fogadd el és fogadd be. Az idő majd úgyis megmutatja, ki milyen céllal érkezett. Te is okkal érkezel mások életébe, Te is mások darabjait hordozod saját magadban…

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s